Over Bureau Om

Bureau Om is begonnen in 2015. Mijn ervaring als project­manager uit mijn periode bij het ingenieursbureau RHDHV en bij de voor-elkaar-krijg-kundigen van P2 gebruik ik als zelfstandig ondernemer. Ik manage zowel kleine als grote complexe projecten met evenveel plezier en toewijding, zowel nationaal en internationaal. Daarbij maak ik dankbaar gebruik van de ervaring als directeur en business developer bij RHDHV, TNO en DCMR Milieudienst Rijnmond.

In mijn collega’s van De Zwerm heb ik een groep zelfstandige ondernemers gevonden die dagelijks met dezelfde drijfveer aan de slag gaan: om duurzaamheid concreet te maken. We vullen elkaar aan en houden elkaar scherp.

Wie is Paul van Ruiten?

Ik voel met thuis bij technische vraagstukken op gebied van milieu en duurzaamheid, energietransitie en ruimtelijke ordening.

Mijn voorkeur voor tekenen en beeldend denken bracht mij bij de opleiding tot landschaps­architect, waar ik steeds technische uitdagingen en verdieping zocht. In 2011 kwam voor het eerst in aanraking met de visuele denkers van Jam Visual Thinking. Sindsdien heb ik steeds weer de samen­werking met hen gezocht om complexe vraag­stukken en toekomst­gerichte abstracties via verbeelding concreet te maken.

In 2020 heb ik mijn oude liefde, zelf tekenen, weer opgepakt, om erachter te komen dat proces­begeleiding, project­management en visualiseren zich heel goed laten combineren.

Kan ik je helpen? Vul dan nu het contact­formulier in of bel me. Dan hebben we binnen 24 uur contact.

Partners

De Zwerm

Bart Bruggenwirth
Bart Bruggenwirth
Elise Vonk
Elise Vonk
René Dijkstra
René Dijkstra
Hanneke Oude Elberink
Hanneke Oude Elberink
Folkert van der Molen
Folkert van der Molen

Bureau Om is onderdeel van De Zwerm. De Zwerm is een collectief van zelfstandige ondernemers met een gemeenschappelijke missie: bijdragen aan een duurzamere wereld.
Volgens ons kan een ambitie pas collectief genoemd worden als iedereen daaraan kan bijdragen. We vertrouwen op elkaars kennis, loyaliteit en zelfsturend vermogen. Volgens ons is het enige dat in een complexe situatie werkt: vrije ruimte creëren.

Bureau Om is een vaste partner van Sustainable Talent. Samen organiseren wij sinds 2016 de Sustainable MBA in One Day. In 2021 is daar de Sustainable MBA in One Day for Financials bij gekomen.

CKC Seminars is onze vaste partner bij de opzet en uitvoering van onze trainingen.

Jam Visual Thinking is een coöperatie van tekenbeesten. Goed samenwerken begint met gedeeld begrip; dat zien wat de ander ook ziet. Daarvan is JAM Visual Thinking heilig overtuigd. En dat is ook precies de reden waarom ze doen wat ze doen: samen tekenen, met jou en de mensen in je bedrijf. Ze creëren gezamenlijk een beeld waarin stap voor stap inzicht ontstaat. Dit creatieve proces begeleiden ze als bevlogen luister- en tekenexperts. Het voelbare resultaat is meer onderling begrip en meer inzicht; de voorwaarden voor echte verandering. Bureau Om en Jam Visual Thinking werken wekelijks samen vanuit één studio in Amsterdam.